Vakantie in Drenthe is voor iedereen

Omdat in Drenthe veel vakantieparken en hotels zijn, kan je uitgebreid kiezen welke soort accommodatie je wil. Iedereen kan zich hier thuis voelen en op je gemak een ontspannende vakantie tegemoet treden.

star
star
star
star
star
star

Welke accommodatie je kiest hangt uiteraard veel af met wie je op vakantie gaat. Dat geldt ook voor welke soort activiteiten je zoekt, iedereen heeft een voorkeur daarin. Kinderen hebben zo hun eigen wensen, en met grote groepen is het weer anders als met zijn tweetjes.

Vakantie met kinderen

Ga je vakantie vieren met kinderen, is het wel zo handig dat je accommodatie daar ook voorzieningen voor heeft. En zo zijn de verschillen in voorziening groot als het om baby’s, peuters, kleuters, lagereschoolkinderen of pubers gaat. Het interessegebied van die kinderen liggen vaak uit elkaar en ga je met verschillen leeftijden op reis, dan is het maar goed dat je vakantiepark verschillende opties voor ieder kind heeft. Iedereen kan zich vermaken op vakantie in Drenthe. Lees ook vooral onze tips voor de jongere bezoeker van het Drentse land.

Met de kinderen uit fietsen

 

Vakantie met extra luxe

Heb je een extra luxe accommodatie geboekt kan je behalve van de natuur ook nog eens genieten van de luxe in je cottage.

Heb je net een heerlijke fiets tocht of wandeling gemaakt? Dan vindt iedereen het toch heerlijk jezelf te verwennen met je eigen luxe sauna, of bubbelbad.

Gezellig op vakantie met familie of groep

Reis je af naar Drenthe met een grote groep mensen zal je accommodatie erop ingesteld moeten zijn.

Zeker met een grote familie met meerdere generaties, zal je rekening moeten houden dat sommige park activiteiten niet voor iedereen geschikt zullen zijn.

Romantisch met zijn tweeën op vakantie

Romantisch met zijn tweeën kan je hier ook een ideale accommodatie vinden en zijn er legio romantische dinertjes of uitstapjes te bedenken.

Luxe in een bubbelbad

Wat in te pakken

Pak je 5 dagen van tevoren in? Heb je zo uitgebreid ingepakt alsof je met een hele volksverhuizing meegaat? Of heb je genoeg aan je tandenborstel en een schone onderbroek, en ben je meer het “inpakken en wegwezen type?

Hier wat tips om je inpak lijstje mee aan te vullen als je op vakantie gaat.

  • Tekenpen
  • Zonnebrand factor 20+
  • Handig EHBO setje
  • Regenjas of wegwerp poncho

Met je hond op vakantie

Opties te over om naar Drenthe te komen met je hond (en) of poes (zen). In een aantal gebieden, daar waar bijvoorbeeld schapen of koeien grazen, zal je hond wel aangelijnd moeten wandelen. Ook zijn er vele opties om naar Drenthe te komen met je hond of ander huisdier. Het is echt een wandel mekka en dus perfect om een wandeling te maken met je hond. In een aantal gebieden, daar waar bijvoorbeeld schapen grazen, zal je hond wel aangelijnd moeten.

Golden-retriever in poeltje

Vaak rekenen de hond vriendelijke vakantieparken extra kosten voor je hond of poes voor de schoonmaak van het gehuurde huisje en stellen ze voorwaarden zoals aanmelding van je huisdier bij de receptie, of eigenaar, en dat je huisdier vrij van ongedierte is. Gekooide huisdieren zijn meestal wel gratis.

Huisdieren zijn meestal niet toegestaan in de centrale voorzieningen van parken en moeten aangelijnd buiten je accommodatie. Hotels laten huisdieren vaak helemaal niet toe.

Jouw vakantie duurzaam genieten

Het lijkt er soms op dat duurzaamheid ook vakantie heeft als we onze reis boeken. Even geen groen gezanik aan ons hoofd deze vakantie. Gelukkig is het eigenlijk allemaal vrij simpel op te lossen en kan je ook duurzaam genieten. Het moge duidelijk zijn dat een relatief korte auto rit naar Drenthe, een “kleine teen afdruk” is ten opzichte van de “Yeti voetafdruk” die je bij een vlucht over de oceaan achterlaat. Kom je met de trein, is de afdruk zelfs nihil.

Als het gaat om CO2 uitstoot van je vakantie kan je een flinke klapper maken op het terugdringen van de uitstoot: Even enkele vakantie vergelijkingen:

  • • Trein reizen in Nederland grotendeels CO2 neutraal. (op uitzondering van aansluitend vervoer als bus of taxi)
  • • 400 km met de benzine auto is 50 KG CO2 uitstoot per auto (met 2 personen dus 25 kg per persoon)
  • • Een vlucht naar Madrid is 600 KG per persoon.
  • • Een cruise van 7 dagen kost 1500 KG per persoon.

Wist je dat een retourtje Thailand voor een persoon met het vliegtuig evenveel CO2-uitstoot kost dan 4 jaar lang je verwarming s’ nachts aan laten staan?

Duurzaamheid is: “Zorgen voor een balans tussen de economische, sociale en milieuaspecten. Het doel daarvan is te voorzien in de behoeften van nu, zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun behoeften te voorzien, in gevaar te brengen.”

Met een vakantie in Drenthe zit je dus eigenlijk altijd goed in in vergelijk met de verre vakanties, doordat de afstanden simpelweg minimaal blijven. Dus in Drenthe op vakantie, met een lach op je gezicht, en een “hele kleine teen afdruk” achter gelaten.

Last minute reizen en aanbiedingen

Doordat de verhuurders eigenlijk toch wel graag hun accommodaties verhuren, gaat men soms met de prijs omlaag voor een aankomende periode. Geniet mee van deze voordelige aanbiedingen die soms wel kunnen oplopen tot 50, euro voordeel.

Hetzelfde geld voor prijsverlaging acties om de aantrekkelijkheid (tijdelijk) te verhogen, als reclame stunt om bekendheid te krijgen. Soms omdat men een andere marketing reden heeft een voordeligere aanbieding dan een vakantiepark of hotel in de buurt.

Wat de reden ook is, aan jou om daarvan je graantje mee te pikken, want waarom zou je het laten tientjes minder uit te geven voor hetzelfde product?

Hunebed of toch een Egyptische tempel

Interesse gebieden liggen voor elk persoon weer anders, zo ook de beleving van de jaargetijden.

Wil jij liever genieten van de zon tijdens de koudere seizoenen, kijk dan eens naar een cruise over de Egyptische Nijl.

Dit is echt even iets anders en gegarandeerd heerlijk warm!

cruise-egypte.nl