Wildlands Adventure Zoo Emmen

Stap in een expeditie avontuur door de woestijn, de savanne, het oerwoud en het poolgebied! De dieren leven hier in ruim opgezette verblijven, dus goed opletten en ervaar een echte expeditie!

star
star
star
star
star
star

Corona update: Wildlands is weer open en heeft een reserverings online aanpassing. Ook is er een verplichte looprichting ingesteld.

Corona update

Plattegrond  Wildlands met Corona aanpassingen.

Wildlands heeft een nieuwe plattegrond gemaakt met Corona aanpassingen. Via de website van Wildlands is deze kaart gratis te downloaden. Op deze kaart worden de verplichte looprichtingen aangegeven, en is duidelijk te zien welke gebieden toegankelijk zijn.

Ook is reserveren van je bezoek verplicht.  Maak  daarom makkelijk je reservering direct bij Wildlands: 

Bestel kaartje en / of  reserveer bij Wildlands. Hygiëne RIVM

Center Parcs de Huttenheugte

Center parcs Huttenheugte Zwemparadijs
Ideaal voor gezinnen.

Heerlijk zwemparadijs en super veel ander vermaak voor jong en oud. Vlak bij Wildlands Emmen en Plopsaland ligt om de hoek.

Center Parcs Park Sandur

Center parcs Park Sandur omgeving
Omgeven door prachtig meer.

Varen, vissen en de rust van ruimte ervaren. Ideaal om te wandelen en fietsen. Op 10 minuten rijden van Wildlands adventure Zoo Emmen.

Op Wildlands expeditie door 3 werelden

Nortica

Op de Nortica vind je de dieren die in de koude poolstreken leven. Van pinguïns tot ijsberen. Ook heb je hier de 4d Testride met de Arctic 1.

Serenga

In de Serenga vind je de dieren die in de woestijnen en savannes leven. Je loopt door de bavianen arena, of maakt een safari rit langs de neushoorns, zebra's en vele andere dieren. Ook heb je hier de attractie Tweestryd, een sensationele duellerende rit door een oude mijn.

Jungola

Met de Boot door het oerwoud Jungola, waar de papegaaien rond vliegen en de apen rondslingeren. Er ligt een neergestort vliegtuig waar je in kan, en een hoge klim trail met vele touw bruggen. Olifanten komen hier om in het water te spelen, je kan de water pomp met spuit zelf bedienen.

Nieuwe boekje met plattegrond Wildlands

De adventure Zoo heeft een nieuwe plattegrond gemaakt.

Het boekje laat een uitgebreidere kaart per gebied laat zien. Alles staat hier gedetailleerder in, en is voorzien van compleet nieuwe tekeningen.

Gedetaileerde plattegrond van wildlands tip Bij de ingang van Wildlands kan je deze uitgebreide kaart gratis meenemen.

Corona update: Ook de kaart met corona update liggen gratis bij de ingang of zijn zie hier te downloaden.

Achter de schermen 

Wildlands heeft een hele interessante Achter de schermen tour toegevoegd: Wildlands Backstage. Erg leuk om  een "kijkje in de keuken" van het park te kijken als toevoeging op het bezoek.

Nijlpaarden verblijf bekijken

Veel dieren in het park hebben een binnen verblijf. Daarom zijn de savanne- en nijlpaardenstallen geopend voor bezoekers.

Niet alleen kan je de dieren van heel dichtbij in hun stallen zien maar krijg je uitleg over bijvoorbeeld de olifantentrainingen. We konden een kijkje nemen in de waterfabriek, de creatieve werkplaats, bij de keuken en de dierenartspraktijk. Erg interessant!

Wildlands Backstage beleving

Het park heeft nu besloten om een backstage tour als vierde ter wereld te openen.

Er zijn in de en om de dierverblijven diverse aanpassingen gedaan, zodat de bezoekers een veilige én informatieve backstage-route kunnen lopen.

Backstage bij de Neushoorns

Deze tour is vanaf 2 maart elke maandag t/m vrijdag te nemen.

Er worden dan tussen 13:00 - 16:00 uur tours georganiseerd. De laatste tour om start om 15:30 uur.

Openingstijden En korting kaartjes

Let op:

Ivm de corona maatregelen, zijn tickets nu gecombineerd met verplichte  reservering en is daarmee je toegang gegarandeerd.  Boek daarom direct bij Wildlands online, het is ook goedkoper als de kassaprijs.  Voor mensen met een open ticket of jaarkaart is reserveren ook verplicht. Zo word het niet te druk op het park.

Bestel kaartje en / of  reserveer bij Wildlands.

Entree kaarten Wildlands:

Dagkaart online prijs kassa prijs
3 t/m 9 jaar 19,50 23,00
10 t/m 64 jaar 22,50 27,50
65+ 21,50 26,00

Wildlands is alleen te bezoeken met reservering.

bekijk resevering mogelijkheden
2020 openings tijden
Het hele jaar 10:00 tot 17:00 uur
2020 Afwijkende openingstijden:
Weekenden mei & juni 10:00 tot 18:00 uur
1 jul t/m 31 aug 10:00 tot 18:00 uur

Vervoer naar Wildlands

Adres van Parkeer terrein P-Zuid

Ermerweg 28
7812 BG Emmen

P-Zuid van Q-park is op minder dan 10 minuutjes lopen van de ingang en daarom wellicht een makkelijke parkeer optie. Het kostte ons 10,- € voor de hele dag en hij is 24/7 geopend.

Google maps Auto route naar: mapP-zuid

Tip: Op hoogseizoen dagen kan je het beste de elektronische borden volgen. Deze wijzen je dan op parkeergelegenheden met vrije plaatsen. Het dag tarief is overal 10,- €.

Tip 2: Op laagseizoen dagen kan je ook parkeren onder het Willink plein op de Myriade parkeerplaats. Deze ligt tussen het gezellige Emmen centrum en de precies voor de ingang van het Wildlands.

Adres van parkeerterrein Myriade

Willinkplein 7
7811 DC Emmen

Met de trein

Wildlands is prima bereikbaar met de trein. Vanaf het spoorweg station Emmen loop je in ongeveer 15 minuten naar de ingang.

Plan je reis naar Wildlands:

Met de Bus

Vanaf het NS-station Emmen kan je ook met de bus naar halte Centrum-Emmen (2 haltes) met bus 3, 4, 21 of 44. Vanaf hier is het nog maar een paar minuten wandelen tot aan de ingang van Wildlands. In de bussen van Qbuzz mogen per volwassene die met OV-chipkaart of Eurokaartje reist, drie kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis mee. Kinderen t/m 3 jaar reizen altijd gratis.

Adres van ingang Wildlands:

Raadhuisplein 99
7811 AP Emmen

Loop routebeschrijving van Station Emmen naar Wildlands Adventure Zoo Emmen:

mapGoogle maps Route360 graden Wildlands tour


Loading...

Deze 3 dimensionele tour laat zien hoe Wildlands in Emmen er uit ziet. De inhoud heeft ondersteuning voor HTML5 of WebGL nodig.