Wildlands Adventure Zoo Emmen

Stap in een expeditie avontuur door de woestijn, de savanne, het oerwoud en het poolgebied! De dieren leven hier in ruim opgezette verblijven, dus goed opletten en ervaar een echte expeditie! Mis niets tijdens je bezoek met de nieuwe plattegrond.

star
star
star
star
star
star

Beleef een safari rit die door het water rijdt. Wat dacht je van een prachtige expeditie door het dichte oerwoud in een bootje. Of en een heuse 4d ervaring al vliegend over het poolgebied met noorderlicht.

Op Wildlands expeditie door 3 werelden

Nortica

Op de Nortica vind je de dieren die in de koude poolstreken leven. Van pinguïns tot ijsberen. Ook heb je hier de 4d Testride met de Arctic 1.

Serenga

In de Serenga vind je de dieren die in de woestijnen en savannes leven. Je loopt door de bavianen arena, of maakt een safari rit langs de neushoorns, zebra's en vele andere dieren. Ook heb je hier de attractie Tweestryd, een sensationele duellerende rit door een oude mijn.

Jungola

Met de Boot door het oerwoud Jungola, waar de papegaaien rond vliegen en de apen rondslingeren. Er ligt een neergestort vliegtuig waar je in kan, en een hoge klim trail met vele touw bruggen. Olifanten komen hier om in het water te spelen, je kan de water pomp met spuit zelf bedienen.

Nieuwe gratis plattegrond

Wildlands heeft een nieuwe plattegrond uitgebracht deze zomer.

De oude plattegrond had nog een enkele kaart voor het hele gebied en is nog steeds op de website te downloaden. Die website is overigens helemaal aangepast en nu beter geschikt voor de telefoon.

Wildlands heeft nu een boekje uitgebracht dat een uitgebreidere kaart per gebied laat zien. Alles staat hier gedetailleerder in, en is voorzien van compleet nieuwe tekeningen.

Gedetaileerde plattegrond van wildlands tip Bij de ingang van het park kan je ze gratis meenemen.

Winterperiode programma

Wildlands heeft vanaf 11 november tot en met 1 maart 2020 een winterprogrammering: Wildlands Backstage. In die periode wordt een "kijkje in de keuken" van het park toegevoegd aan het dagelijkse programma.

Nijlpaarden verblijf bekijken

Veel dieren in het park overwinteren in hun binnen verblijf. Daarom zijn de savanne- en nijlpaardenstallen geopend voor bezoekers.

Niet alleen kan je de dieren van heel dichtbij in hun stallen zien maar krijg je uitleg over bijvoorbeeld de olifantentrainingen. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen in de waterfabriek, de creatieve werkplaats, bij de keuken en de dierenartspraktijk.

Wildlands Backstage beleving

Het park heeft nu besloten om tijdens de wintermaanden een backstage tour als vierde ter wereld te openen.

Er zijn in de en om de dierverblijven diverse aanpassingen gedaan, zodat de bezoekers tijdens de winterperiode een veilige én informatieve backstage-route kunnen lopen.

Backstage bij de Neushoorns

Van 11 november tot en met 1 maart is de route door het backstage gedeelte van het park open. Er worden dan op verschillende tijden tours georganiseerd.

Openingstijden En korting kaartjes

Tip:

Koop je kaartjes van te voren online: Het is 5,- € goedkoper als aan de kassa.

Online entree kaarten:

3 t/m 9 jaar
19,50
10 t/m 64 jaar
22,50
65+
21,50

Normale openingstijden

Het hele jaar
10:00 tot 17:00 uur

Afwijkende openingstijden:

Weekenden mei & juni
10:00 tot 18:00 uur
1-12 jul. & 26-31 aug
10:00 tot 18:00 uur
13 jul. t/m 25 aug.
10:00 tot 20:00 uur

Vervoer naar Wildlands

Navigatie adres van Parkeer terrein P-Zuid

Ermerweg 28
7812 BG Emmen

P-Zuid van Q-park is op minder dan 10 minuutjes lopen van de ingang en daarom wellicht een makkelijke parkeer optie. Het kostte ons 10,- € voor de hele dag en hij is 24/7 geopend.

Google maps Auto route naar: mapP-zuid

Tip: Op hoogseizoen dagen kan je het beste de elektronische borden volgen. Deze wijzen je dan op parkeergelegenheden met vrije plaatsen. Het dag tarief is overal 10,- €.

Met de trein

Wildlands is prima bereikbaar met de trein. Vanaf het spoorweg station Emmen loop je in ongeveer 15 minuten naar de ingang.

Plan je reis naar Wildlands:

Met de Bus

Vanaf het NS-station Emmen kan je ook met de bus naar halte Centrum-Emmen (2 haltes) met bus 3, 4, 21 of 44. Vanaf hier is het nog maar een paar minuten wandelen tot aan de ingang van Wildlands. In de bussen van Qbuzz mogen per volwassene die met OV-chipkaart of Eurokaartje reist, drie kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis mee. Kinderen t/m 3 jaar reizen altijd gratis.

Adres van ingang Wildlands:

Raadhuisplein 99
7811 AP Emmen

Loop routebeschrijving van Station Emmen naar Wildlands Adventure Zoo Emmen:

mapGoogle maps Route360 graden Wildlands tour


Loading...

Deze 3 dimensionele tour laat zien hoe Wildlands in Emmen er uit ziet. De inhoud heeft ondersteuning voor HTML5 of WebGL nodig.