Glijbanen, halfpipes en speedslides

Het Hof van Saksen is een uitgebreid vakantiepark met een lange lijst aan activiteiten en vele attracties. Begin juli 2019 is onder andere de langste trechterglijbaan van de wereld toegevoegd, Saltato genaamd, hij is wel 197 meter lang en heeft 4 halfpipe achtige trechters!

star
star
star
star
star
star

De uitbreidingen aan het park Hof van Saksen gaan aan de lopende band door. Behalve de Saltado, was er in 2017 ook al de nieuwe banden glijbaan Bombo geopend. Door de opening van de nieuwe Saltado, is het totaal aantal meters glijbaan tot 617 meter uitgebreid op het vakantiepark.

Video van alle glijbanen en wildwaterbaan Hof Van Saksen

Opening Saltato op het Hof van Saksen

Tijdens de opening van de saltato mochten wij de 4 glijbanen uitgebreid proberen. Zie hier het video verslag van deze geweldige ervaring. Je ziet ook de andere 3 glijbanen Bombo, Intenso en Presto in de video, en de wildwaterbaan met zijn kolken en watervallen. De totale lengte van deze gevaartes ligt over de 600 meter!

Saltato: De langste banden glijbaan

4 trechters

De Saltato is een gloednieuwe 1-2 persoons banden glijbaan met wel 4 trechters erin. Vanuit de pijp glij je hier met hoge snelheid in, en word je als in een soort van halfpipe heen en weer geslingerd. Alleen of samen in de band kan je zelfs , zoals wij, even achteruitgaan, en dan door het “afvoerputje” weer op, naar de volgende “halfpipe”.

Langste banden glijbaan

Met zijn 197 meter is de Saltato de langste trechterglijbaan ter wereld en duurt het dan ook meer dan een minuut om beneden te komen.

In de trechter van de saltato

Led- en laser verlichting

Je glijdt met hoge snelheid door de Saltato die prachtig verlicht wordt door de ledverlichting, de laser verlichting, en ook de licht doorlatende buizen, die elke keer weer andere kleuren en motieven hebben.

Bombo:  De grootste indoor banden glijbaan

Bombo

De Bombo, oftewel, de grootste indoor banden glijbaan ter wereld waar je met met 2-3 of zelfs 4 personen tegelijk in een band zit. De Bombo heeft na een kort en relatief rustig stukje, een vrije val van maar liefst 10 meter.

Bombo: De grootste indoor banden glijbaan

Halfpipe

Dit is de aanzet waar je met je glijbaan genoten in een enorme grote schuin liggende trechter gelanceerd wordt. Het lijkt wel en halfpipe zo groot. Je snelheid is zo hoog dat het lijkt of je over de kop gaat die eerste paar seconden, maar toch levert moeder aarde net genoeg aantrekkingskracht weer terug te vallen. Na zo’n 5-6 keer heen en weer te razen, neemt je snelheid geleidelijk af, en beland je uiteindelijk in de put van de gigantische halfpipe.

Intenso: De hoogste banden glijbaan

8 kleuren programma's in de glijbaan

Wil je zelf je lichteffecten kiezen tijden de hoogste banden glijbaan van de Benelux? Dat kan in de Intenso. De Intenso is een 1-2 persoons banden glijbaan en heeft maar liefst 8 kleuren programma’s. En nee, het is geen wasmachine.

Je kan bijvoorbeeld kiezen uit Rainbow kleuren, Yellow snake, Disco of Halloween, en zo word je elke keer weer verast door nieuwe licht effecten of juist donkere tunnels.

Presto: De steilste speedslide

Zo snel mogelijke speedslide

De Presto is de enige glijbaan zonder band op het hof van Saksen en heeft de naam Presto niet voor niets. Deze verwijzing uit de klassieke muziek -A piu presto- zo snel mogelijk, geeft perfect weer wat deze steilste speedslide van Nederland doet: Hard gaan!

Presto: 60 kilometer per uur!

Het begint al gelijk na de eerste bocht en gaat gelijk in een stroomversnelling, met een maximale snelheid van wel 60KM per uur raas je door de Presto, en word je zoef zoef, plons, plons, zo beneden in de uitdrijfbak gelanceerd!